Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wordt mijn lidmaatschap automatisch verlengd

Zit je bijna 12 maanden lidmaatschap krijg je een reminder of je wilt verlengen. Wil je dit niet? Dan wordt er ook niets verlengd.

Kan ik anoniem de online behandeling volgen?

Jazeker kan dat. Je kunt je profiel afschermen voor anderen. Alleen de beheerder(s) van het platform kunnen jouw gegevens zoals je naam dan zien. Je kunt zelf een gebruikersnaam aanmaken. Ook als je dus anoniem wilt reageren op topics of vragen stellen dan is dat mogelijk.

Anoniem deelnemen aan de online behandeling

Hoe vaak komen er updates van het online platform?

In dit eerste stadium zullen er in rap tempo wekelijks nieuwe video’s online gezet worden. Daarnaast gaan we met jouw input nieuwe video’s opnemen en daarin je vragen behandelen en uitleggen. Daarnaast zullen er maandelijks video’s met tips of interviews geplaatst worden om telkens vernieuwend bezig te blijven.

Is deze behandeling alleen voor volwassenen?

Ja, dit platform is specifiek bedoeld voor volwassenen. De training is ook gericht op de behandeling van volwassenen. Heb je een kind of kinderen met deze klachten en zoek je daarvoor hulp kun je het beste contact opnemen met je huisarts voor verdere begeleiding.

Zijn er deskundigen op het online platform?

Jazeker, ik zal zelf het toezicht houden en vragen beantwoorden op de verschillende boards. Ik ben medisch opgeleid en specialist op gebied van ADHD, concentratieproblemen, stress en burn-out klachten.

Daarnaast zullen moderators meekijken en helpen met het beantwoorden van vragen.

Hoe kan ik de behandelingen betalen?

Behandelingen die niet worden vergoed door je zorgverzekeraar kun je per factuur betalen. Lidmaatschap van het online platform komt helaas niet in aanmerking voor vergoeding.

Wanneer je aan de slag gaat met het online platform kun je betalen met iDEAL. Vervolgens wordt maandelijks of jaarlijks (afhankelijk van je abonnement) het bedrag automatisch van je rekening geïncasseerd.

Houd rekening met extra administratiekosten wanneer afschrijving van je rekening mislukt of wordt geweigerd. Je hebt zelf altijd de mogelijkheid het bedrag te storneren als je het niet eens bent met de afschrijving van je rekening.

Wat is de opzegtermijn van de online behandeling?

De opzegtermijn is tenminste minimaal 1 maand voor de afloopdatum. Wanneer je je abonnement beëindigd wordt je account omgezet naar een gratis account. Daarmee heb je nog steeds (beperkt) toegang tot delen van het platform.

Kan ik anoniem deelnemen aan het online platform?

Jazeker, we kunnen ons best voorstellen dat je liever onbekend blijft. Daarom kun je bij je profiel instellingen kiezen voor een openbaar profiel of een afgeschermd profiel. Bij die laatste optie worden je gegevens niet getoond. Alleen beheerders van het platform kunnen dan zien wie je bent.

Hoe weet ik of ik ADHD heb?

De diagnose ADHD krijg je niet zomaar. Dit wordt door een psychiater of onder toezicht van een psychiater gesteld. Er wordt gevraagd naar je jeugd, was je als baby al druk? Hoe was je als kind? Hoe ging het op school?

Als je voor je 12e levensjaar al veel kenmerken had, dan kan het zijn dat je ADHD hebt. Soms wordt ADHD pas laat opgemerkt en kom je er als volwassene pas achter. Wil je weten of dit bij jou het geval is? Doe dan eens deze korte ADHD zelftest. Dit is geen diagnose, maar kan je wel vertellen of er reden is verder te kijken.

Dit artikel over ADHD bij volwassenen kan ook al veel van je vragen beantwoorden.

Is privé behandeling altijd buiten?

Dat is afhankelijk van je eigen wensen. Ik kan je het beste buiten in de natuur helpen, maar ook bij je thuis of op je werkplek kan ik goed mijn werk doen!

Nieuw is het online behandelplatform, ontdek hier hoe dat werkt…

Moet je ADHD of ADD hebben om behandeling te kunnen krijgen?

Helemaal niet! Mijn specialisatie ligt bij mensen met een stress, burn-out en/of ADHD. Maar ik ben daardoor ook specialist in burn-out behandeling. Hierdoor ontstaan ook vaak paniekstoornissen of worden mensen depressief. Als een burn-out of stress de oorzaak is, dan kan ik je goed helpen!

Woon je niet in de regio Friesland of aangrenzende provincies? Kijk dan of mijn nieuwe online behandeling iets voor jou is.

Wordt de behandeling vergoed?

Dat hangt ervan af. Als er sprake is van een psychiatrische diagnose als ADHD, Autisme, Angststoornis, Paniekstoornis, Depressie dan wordt de behandeling vergoed door de basisverzekering. De online behandeling valt hier helaas niet onder.

Is er “alleen” sprake van een burn-out dan wordt de behandeling niet vergoed. Gebruikelijk is het dan, dat de werkgever dit traject betaald. Daarom is het zo mooi dat Psytraining beide mogelijkheden kan bieden.

Zoek je een laagdrempelige manier van behandelen die ook qua kosten goed te overzien is? Bekijk dan mijn online behandeling voor volwassenen

Wat is er anders aan Psytraining?

Psytraining combineert de kennis uit de psychiatrie, ervaringsdeskundigheid en kennis van ADHD en burn-out coaching in 1 pakket, wat de hulp echt specialistisch maakt. Daarnaast word je buiten behandeld, is het erg laagdrempelig (met bijvoorbeeld mail of app contact tussen de sessies door) en word je echt als een individu gezien. Ook word vaak gezegd dat de client zich gelijkwaardig behandeld voelt en soms niet door heeft dat het om een therapie gaat terwijl er erg veel verandert in zijn of haar gedrag. Ik ben zelf burn-out geweest en heb ADHD, ik weet dus goed welke valkuilen er op je pad liggen. Daardoor kan ik je er nog beter voor behoeden.