Ik ben Enrico de Krijger, 50 jaar en verpleegkundig specialist GGZ. Daarbij bovenal ook gelukkig getrouwd met Rolina, vader van dochter Hannah en zoon Niek. Ik woon in het mooie Friese Mantgum.

Tot 2016 werkte ik in loondienst bij verschillende GGZ-instellingen binnen Friesland. De eerste jaren als verpleegkundige op verschillende afdelingen en vanaf 2012 als verpleegkundig specialist GGZ. In deze functie mag je als regiebehandelaar optreden, medicatie voorschrijven en neem je veel taken uit handen van de psychiater.

Medisch opgeleid

Tijdens de Masteropleiding verpleegkundig specialist GGZ heb ik mij verder gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen (o.a. ADHD en autisme spectrum stoornissen). Ik koos hiervoor omdat ik merkte hoe belangrijk informatieverwerking is in onze maatschappij en dat bij bepaalde stoornissen deze verwerking anders gaat en soms tot verregaande problemen kan leiden.

Zelf raakte ik ook burn out

Ik raakte in deze periode zelf in een burn-out en bij de behandeling werd bij mij ADHD geconstateerd. Vanuit mijn werk zat ik altijd aan de andere kant als behandelaar. Ik onderzocht mensen na een burn-out of overbelasting en na onderzoek bleek vaak dat er sprake was van ADHD of een vorm van autisme. Ik herkende de kenmerken ook bij mezelf.

Mensen met ADHD zijn meestal creatief, sociaal, energiek, spontaan, doorzetters en authentiek. Ze zijn op zijn minst altijd uniek en bijzonder. Wanneer ze niet goed voor zichzelf zorgen, blijft er van deze kwaliteiten niet veel meer over. Ze raken uiteindelijk gestresseerd of erger: in een burn-out. En dat is zo zonde van het potentieel wat juist in deze groep mensen zit.

Ik help je dit voorkomen

In 2016 besloot ik dat ik specifiek deze groep mensen wilde helpen, maar niet in het tempo van een reguliere GGZ-instelling. Op mijn eigen manier en tempo en vanuit mijn kennis en ervaring zag ik mogelijkheden in het voorkomen van een burn-out of het herstellen hiervan.

Het bedrijf “Psytraining” is vanuit deze gedachte geboren. Ik behandel met goede resultaten specifiek mensen met ADHD of ADHD light (wel concentratieproblemen/geen diagnose) die vastlopen op stress, een burn-out of terugkerende symptomen van overbelasting.

Buiten i.p.v. een duf kantoor

Dit doe ik altijd 1 op 1 en dan het liefst buiten in de bossen, in weer en wind, maar soms ook bij mensen thuis. Binnenkort komt er ook een online omgeving van waaruit ik ook mensen wil helpen. De behandeling wordt betaald door de basisverzekering of door de werkgever (als er sprake is van burn-out zonder psychiatrische diagnose).

Mijn missie is: 

Mensen met concentratieproblemen in laten zien wat hun kwaliteiten zijn, maar zichzelf daarbij ook te leren behoeden voor de valkuilen van verhoogd afleidbaar zijn in deze tijd van een overdaad aan informatie.

Wil jij je valkuilen inzichtelijk maken, stress en uiteindelijk burn-out voorkomen en ontdekken hoe je beter omgaat met je ADHD? Dan ben je hier aan het juiste adres…

Kort samengevat:

Als professional en ervaringsdeskundige help ik cliënten met ADD, ADHD en burn-out klachten op verschillende manieren: naast deskundige behandeling en praktische begeleiding bied ik medische behandeling. Hierbij stel ik mij geduldig en rustig op – ik luister goed. Ik kies voor een optimistische en realistische aanpak, met een vleugje humor of spiritualiteit waar dat past.

Neem hier contact met me op en ik laat je zien wat er mogelijk is.