Cogmed Werkgeheugen Training

Verbeter je Werkgeheugen én Concentratie 

Cogmed training Friesland.

 Cogmed is de oplossing!

Je kunt je werkgeheugen & concentratie namelijk trainen door je werkgeheugen en concentratievermogen te vergroten. Hierdoor kun je beter je aandacht vasthouden, haal je betere resultaten en ook kun je signalen van buitenaf beter te filteren en verwerken.


In je werkgeheugen komt veel informatie binnen. Je gebruikt dit dan ook voortdurend zoals bij leren, organiseren, rekenen en plannen. Of als je aan het lezen bent en probeert te onthouden wat er staat.

Zonder te trainen kan een gemiddeld persoon ongeveer 7 van dit soort "taken" opslaan in zijn werkgeheugen. Ben je (snel) afgeleid dan vallen er al direct een aantal plekken af. Daarom vergeet je soms wat je eigenlijk wilde doen.

Door de Cogmed training train je je geheugen om verschillende taken beter en sneller uit te voeren. De training wordt zo ingesteld dat het past bij jouw vermogen om te leren en je continue uitgedaagd wordt beter te presteren.


Vind je het lastig  om meerdere dingen tegelijk uit te voeren of te onthouden?

Dan heb je waarschijnlijk een 'zwak' werkgeheugen...

Cogmed bestaat uit een serie oefeningen waarmee je het werkgeheugen tot wel 23% verbeterd (Bron: Holmes & Gathercole (2009)
Cogmed werkgeheugentraining is gevalideerd bij klinische, neuropsychologische tests en in meer dan 120 wetenschappelijke artikelen gebruikt. 

Ontdek hoe jij jouw werkgeheugen 

verbetert, zodat je...

✔ Je beter gaat concentreren
✔ Beter het overzicht kunt bewaren
✔ Gestructureerder gaat werken
✔ Beter gaat onthouden
✔ Minder snel afgeleid zal zijn


Beter presteren bij Werk, Studie of Dagelijkse Activiteiten

Hoe werkt Cogmed?

Het programma werkt als een soort spel waarbij de uitdagingen steeds moeilijker worden. Het programma past zich aan aan het niveau en zorgt op die manier constant voor een nieuwe uitdaging. Hierdoor wordt je werkgeheugen geprikkeld om je grenzen te verleggen en beter te presteren. Door die constante uitdaging zal het brein zich aanpassen en je werkgeheugen effectief getraind worden. 

cogmed traint je hersenen met behulp van games.
Met behulp van Games wordt je Uitgedaagd
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
Cogmed prikkelt je brein.
Zo wordt je brein geprikkeld
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
beter concentreren door Cogmed training.
En gestimuleerd voor maximale prestaties
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Train je werkgeheugen 

Heb je moeite om gefocust te blijven en dingen te onthouden? Cogmed is een wetenschappelijk bewezen training die je kan helpen je werkgeheugen en concentratie te verbeteren. Cogmed bestaat uit een serie oefeningen waarmee je het werkgeheugen tot wel 23% verbeterd (Holmes & Gathercole, 2009).


Met Cogmed kunt je jouw hersenen trainen om efficiënter en productiever te zijn. Bovendien kun je een gratis intakegesprek aanvragen waar we de mogelijkheden van cogmed bespreken.


Zeg vaarwel tegen vergeetachtigheid en afleiding! Met Cogmed kun je de kracht van jouw werkgeheugen trainen en productiever worden dan ooit tevoren.


Zet vandaag nog de eerste stap om jouw werkgeheugen en concentratie te verbeteren! Vraag een gratis intakegesprek aan voor Cogmed! Het Cogmed Traject bestaat uit 5 trainingen.


Naast dat ik gespecialiseerd ben in het geven van Cogmed trainingen maak ik ook gebruik in onze sessies van al mijn kennis over concentratie vanuit mijn rol als GGZ behandelaar die ik al 25+ jaar vervul.

De belangrijkste voordelen van Cogmed

Versterk je Concentratie

Cogmed traint dat aandachtsgebied waar jij met concentratieproblemen of AD(H)D niet zo goed in bent.

Bevorder Herstel

Herstellen van een Burn-out of een periode van overbelasting. 

Verbeter Leerprestaties

Met Cogmed Kun je beter focussen én onthouden. Hierdoor verbeterd je Leerprestatie.

Persoonlijke Begeleiding

Cogmed is alleen te volgen onder persoonlijke begeleiding. Ik kijk als coach mee en zorg voor steun en voortgang tijdens het traject (6 sessies). Er is ook ruimte voor coaching op de praktijk in Heerenveen.

Herstel Na Ongeluk

Cogmed blijkt effectief bij het herstel van het werkgeheugen bij NAH (niet aangeboren hersenletsel) als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk. 

Voor wie is Cogmed Geschikt?

Cogmed is ideaal voor:

✔ Professionals met Concentratieproblemen

✔ Studenten die moeite hebben met leren
✔Ondernemers die maximaal willen Presteren

✔Verbeteren van concentratie bij AD(H)D of na een burn-out

✔Bij vermindering van cognitieve symptomen bij personen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) of na chemotherapie


Cogmed is er voor kinderen en volwassenen.
De cogmed training bij Psytraining is echter alleen gericht op
volwassenen met Concentratieproblemen, wel of geen diagnose AD(H)D en of Burn-out klachten.


Kosten en Vergoeding Cogmed Training

Cogmed-training is een waardevol hulpmiddel waarvan is bewezen dat het helpt bij het verbeteren van cognitief functioneren en geheugen bij individuen. De kosten die aan dit type training zijn verbonden kunnen (gedeeltelijk) worden vergoed door de zorgverzekering of werkgever. Het is belangrijk om te begrijpen welke vergoedingen beschikbaar zijn voor Cogmed-training en hoe deze betaald kunnen worden met een ziektekostenverzekering of financiële steun van een werkgever. Door goed naar de vergoedingsmogelijkheden voor Cogmed-trainingen te kijken, kun je een weloverwogen beslissing nemen. Door de kosten en vergoedingsmogelijkheden voor Cogmed-training goed te onderzoeken, kun je de financiële aspecten in overweging nemen en de juiste keuze maken om je werkgeheugen en concentratie te verbeteren.

Zorgverzekering
In sommige gevallen kan je zorgverzekeraar de kosten van Cogmed-training gedeeltelijk of in zijn geheel vergoeden vanuit je aanvullende verzekering. Voordat je aan een traject begint, is het handig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar en na te gaan of en in hoeverre de Cogmed-training vergoed wordt. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen.Werkgever
Het is ook de moeite waard om na te gaan of je werkgever de training vergoedt. Cogmed vergroot niet alleen je concentratievermogen, maar ook je duurzame inzetbaarheid. Als je advies wilt voor jouw specifieke situatie of benieuwd bent naar de mogelijkheden, kun je een vrijblijvende kennismaking aanvragen.

Start met Cogmed...

En je gaat je beter Concentreren. Daardoor ga je beter Presteren bij Werk of Studie.