Piekeren

Wil je uit je hoofd en even stoppen met piekeren? Doe dan 1 stap naar buiten en noem de eerste 5 geluiden die je hoort...

Dit klinkt als te simpel, maar doe het maar eens en je zult merken dat je, in ieder geval even, niet aan het piekeren bent.

Wat is EMDR?

EMDR, wat is het en hoe werkt het?

Over Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR wordt veel geschreven. Binnen de GGZ is het een algemeen begrip. In mijn praktijk merk ik echter dat er (te) veel mensen niet op de hoogte zijn van de effectiviteit van EMDR.  Dit is voor mij de reden om deze blog te schrijven.

Dagboek van een ADHD-er


Heel mijn leven heb ik mij anders gevoeld dan alle anderen. Wat nog op mijn netvlies staat was in groep 8, we hadden aan het begin van het schooljaar een glazen bak in de klas gekregen met wat takjes erin en een rups.

Ont- moeten

  • Ont- moeten

Net als 2 jaar geleden ontmoet ik Enrico  in Oranjewoud. Toen ik 2 jaar geleden op zoek ging naar een coach, ivm een lange lijst lichamelijke klachten, waarvan de huisarts maar bleef zeggen dat ze allemaal door stress kwam, koppelde Ruud Meulenberg mij aan hem.  

ADHD Awareness Maand

Het is oktober en ADHD-awareness maand. ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder ...

Deze aanleiding zie ik als een goed moment om mijzelf voor te stellen en mijn missie met je te delen.