Invloed van bewegen op stress
19 mei 2021 
1 min. leestijd

Invloed van bewegen op stress

De invloed die bewegen kan hebben op stress is groot volgens Brent Maarsingh. In deze blog ga ik het gesprek met hem aan over beweging en de combinatie met de mentale gezondheid. Brent heeft veel kennis van stress, beweging en de combinatie daarvan. De relatie tussen stress en beweging is cruciaal voor een goed resultaat. Om een goed resultaat te kunnen halen moet jij je goed voelen in je hoofd volgens Brent. Wil je goed voelen in je hoofd moet je de combi leggen met fysieke training. Ik heb Brent onder andere de vraag gesteld waarom bewegen zo belangrijk is.

Waarom is beweging zo belangrijk?

Om verschillende delen van je brein aan te spreken en de relatie en verbinding tussen je brein en lichaam op te zoeken. Als je lichamelijk goed in je vel zit  maak je meer hormonen aan die een positieve reactie op je brein realiseren.

Welke vormen van bewegen zou je adviseren en waarom?

Je kunt al met hele korte trainingen positieve effecten teweeg brengen. Bij bedrijven start ik de dag vaak  met een workout van 5 minuten voor dat het personeel begint met werken. Mensen gaan vaak meteen aan het werk. Dat is niet handig, want je dient je brein aan te zetten volgens Brent. Dit doe je door te bewegen en dat kan heel kort, van 1 tot  5 minuten. Het effect is groot, om  jezelf fysiek aan te zetten en klaar te maken voor de dag.

Ook heb ik Brent de vraag gesteld, hoe een eerste week na een burn-out er uit ziet. Dit en nog vele andere adviezen kun je beluisteren in onderstaande video.

Stressjam

Door bewust te worden van je stresssysteem kun je er beter mee omgaan. Je krijgt opdrachten die alleen lukken als je ontspannen bent. Maar sommige opdrachten lukken alleen als je gefocust bent en dus een beetje gestresst. Je leert je stress dus in te zetten als focus. Iets wat je nodig hebt bij concentratieproblemen of zelfs ADHD of ADD. 

Meer weten over stressjam? Psytraining legt het je graag uit.


Gratis e-book

Over de schrijver
Mijn naam is Enrico de Krijger, burn out coach in Friesland. Als verpleegkundig specialist en ervaringsdeskundige op gebied van ADHD en Burn-out help ik dagelijks mensen met Concentratieproblemen. Ook mensen die de diagnose ADHD of ADD niet hebben. Ervaar jij stress of zelfs burn out klachten door je concentratieproblemen? Dan zit je hier goed. Mijn site vol tips en trainingen op dit gebied. Reageer vooral op mijn blogartikelen als je tips of opmerkingen hebt...
Reactie plaatsen