Stress Jam

Virtual Reality Stresstherapie

virtual reality stresstherapie
Psytraining stress jam therapeut.

StressJam helpt stressklachten verminderen

In deze virtual reality game leer je hoe jouw eigen stresssysteem werkt. Samen met mij als coach ga je vervolgens in 5 sessies aan de slag om stress positief te gaan gebruiken.


Het is belangrijk om stress te gaan herkennen.


Door bewust te worden van je stresssysteem kun je er beter mee omgaan.  Je krijgt opdrachten die alleen lukken als je ontspannen bent. Maar sommige opdrachten lukken alleen als je gefocust bent en dus een beetje gestresst. Je leert je stress dus in te zetten als focus. Iets wat je nodig hebt bij concentratieproblemen of zelfs ADHD of ADD
Intake aanvragen
wat is stress en wat kun je er tegen doen.

Wat is Stress

Stress is een gevoel van spanning en druk vlak voor een onbekende situatie of een situatie waar een prestatie verreisd is. Denk aan: een presentatie geven, examen doen, sportwedstrijd of een sollicitatiegesprek.


Bij deze gebeurtenissen wordt een gezonde vorm van stress opgeroepen, waardoor het lichaam in een staat van paraatheid overgaat. Je hartslag stijgt, de bloeddruk gaat omhoog, spieren spannen aan, er stroomt zuurstofrijk bloed naar belangrijke organen en ook zweten is een signaal.


Bij langdurige blootstelling aan stressvolle situaties waarbij te weinig tijd is voor ontspanning kan ongezonde stress ontstaan, waardoor Overspannenheid of zelfs een Burn Out kan ontstaan.

oorzaken van stress.

Oorzaken van Stress

Stress komt veel voor bij mensen die veel van zichzelf eisen.
Mensen met ADHD of ADD staan hierom ook bekend. Ze zijn vaak:

* perfectionistisch

* hebben ambitie 

* drang tot competitie

* prestatiegericht in plaats van procesgericht 

* hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Hoe werkt StressJam

In 4 sessies van ongeveer 60 minuten ga je virtueel op reis door je stresssysteem. Je ontdekt hierbij wat stress doet met je lichaam. In de game ga je op reis naar een tropisch eiland. Op dit eiland moet je verschillende opdrachten uitvoeren.


Die opdrachten kun je alleen halen als je je stressniveau onder controle hebt. Dit wordt de hele sessie door gemeten met een BIO feedback band die onder andere je hartslag en ademhaling meet. Je coach kijkt voortdurend mee op een laptop en houd je stressniveau in de gaten.


Samen bespreek je de gebeurtenissen in de game en jouw reactie daarop. Op deze manier leer je omgaan met je stress, zodat je dit in je dagelijks leven kunt toepassen.

Intake aanvragen

Bekijk de Stressjam Trailer

Weten of Stressjam iets voor jou is?

Vraag dan een intake gesprek aan.