Moeite met concentreren en snel afgeleid
19 september 2022 
1 min. leestijd

Moeite met concentreren en snel afgeleid

Hoe kan het dat de één moeite heeft met concentreren en snel afgeleid is, terwijl een ander zich juist heel goed kan concentreren?  

Concentreren leg ik uit als een spectrum.

Met aan de linkerkant van het spectrum mensen die moeite hebben met concentreren en dus snel zijn afgeleid. En aan de rechterkant van het spectrum mensen die geen moeite hebben met concentreren.

De groep aan de linkerkant bestaat uit mensen die impulsief zijn, moeite hebben met plannen en hyperactief zijn.

Maar hoe kan dat? 

Ik vind het belangrijk dat jij weet hoe het werkt in jouw hoofd. Zodat je hier rekening mee kan houden in het dagelijks leven. 

In deze korte video leg ik jou uit hoe het kan dat de één een goede concentratie heeft terwijl de ander juist snel afgeleid is en daardoor veel moeite heeft met concentreren.

Hulp voor mensen die moeite hebben met concentreren of snel zijn afgeleid

Heb jij ook voortdurend last van afleiding? Dan ben  je niet alleen. Naar schatting kost afleiding ons namelijk wel 2,5 uur per dag. 

Kun je nagaan hoeveel tijd je overhoudt voor je gezin, je vrienden of je hobby's wanneer je hier geen last van hebt.... 

Wil jij afrekenen met afleiding? 

Bekijk dan mijn online training. Waarin je af kan rekenen met afleiding.

Over de schrijver
Mijn naam is Enrico de Krijger, burn out coach in Friesland. Als verpleegkundig specialist en ervaringsdeskundige op gebied van ADHD en Burn-out help ik dagelijks mensen met Concentratieproblemen. Ook mensen die de diagnose ADHD of ADD niet hebben. Ervaar jij stress of zelfs burn out klachten door je concentratieproblemen? Dan zit je hier goed. Mijn site vol tips en trainingen op dit gebied. Reageer vooral op mijn blogartikelen als je tips of opmerkingen hebt...
Reactie plaatsen