Heb je ADD of ADHD, en stress of burn-out klachten?

Ben jij een gedreven arbeidskracht of zelfstandig ondernemer, en ervaar je concentratieproblemen? Heb je ADD of ADHD – of denk je dat je één van deze aandoeningen hebt – en ondervind je hiervan problemen in je werk?

Mensen met ADD of ADHD hebben een filter dat veel prikkels doorlaat. Deze mensen zijn snel afgeleid en concentreren zich daarom moeilijk op één taak. Zij vinden plannen en organiseren lastig. Hierdoor verliezen zij het overzicht en blijft werk liggen.
Adrenaline houdt mensen met ADD en ADHD scherp. Zij zoeken daarom vaak extra prikkels, wat (te)veel energie kost. Mensen met ADD of ADHD hebben dan ook een grotere kans op stress en een burn-out.

Herken jij jezelf hierin? Heb jij al je hele leven last van concentratieproblemen, en beperken die jou nu in je werk? Mogelijk kamp je met een burn-out, of ervaar je stress bij de planning van je werkzaamheden. Je weet dat het anders moet – je weet alleen niet hoe. Door behandeling help ik je graag om grip te krijgen op jouw gedrag en valkuilen. Samen pakken we de problemen van ADD en ADHD in de kern aan.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Je kan bij mij terecht voor:

  • behandeling bij concentratieproblemen, ook zonder ADHD;
  • informatie over ADD en ADHD;
  • behandeling bij ADD of ADHD, ook online;
  • behandeling bij ADD of ADHD, en stress of burn-out klachten;
  • behandeling bij stress of burn-out klachten.
Buiten coaching voor psychische behandelingen

Gedegen behandeling bij ADD, ADHD of stress en burn out op een plek naar jouw keuze

Met mijn ruime medische ervaring als behandelaar in de geestelijke gezondheidszorg ken ik de aandoeningen ADD en ADHD, en de bijbehorende behandelprotocollen, goed. Deze vakkennis is de basis van mijn behandelingen. Maar de praktische uitvoering vul ik zelf in – liefst in samenspraak met jou. Bij mij krijg je niet de standaard vijf tot tien sessies in een praktijkruimte. Ik maak voor jou een persoonlijk behandelingstraject. Hierin verwerk ik in ieder geval drie kernpunten:

  • natuur;
  • beweging;
  • gedragstherapeutische interventies.

Uit onderzoek blijkt dat buitenlucht en beweging effectief zijn bij de behandeling van concentratieproblemen, stress, en burn-out. We maken daarom een wandeling in het bos of sporten samen (op een laag pitje). Hoef jij als AD(H)D’er eens niet stil te zitten. Maar de behandeling kan ook bij jou thuis – we kiezen een plek waar jij je prettig voelt. Met gedragstherapeutische interventies geef ik inzicht in je huidige gedrag, en handvaten om dit gedrag te veranderen. Daarbij heb ik een voorschrijfbevoegdheid: zo nodig schrijf ik medicatie voor. Dit in tegenstelling tot veel andere ADHD behandelaars die deze bevoegdheid niet hebben.

Heb jij ADHD, ADD, of concentratieproblemen – en spreekt mijn werkwijze je aan? Neem vrijblijvend contact met me op. Bij de eerste afspraak ontmoet ik je het liefst op de plek van behandeling: bijvoorbeeld ergens buiten of bij jou thuis. We bespreken samen jouw problemen en behoeften. De gemaakte afspraken verwerk ik in een persoonlijk behandelplan. Als we het eens zijn over het te volgen traject, start de behandeling binnen drie weken.

Het traject in vier stappen

1

Uitleg over ADD, ADHD en de bijbehorende problematiek

Tijdens het behandeltraject leer je hoe je optimaal functioneert ondanks – of juist dankzij – jouw ADD of ADHD. Ik begin daarom met een algemene uitleg over de aandoeningen. Deze achtergrondinformatie helpt je om inzicht te krijgen in jouw eigen gedragspatronen en valkuilen.

2

Zelfinzicht in jouw gedrag en valkuilen

Je weet dat je vastloopt in je werk, maar je weet niet waarom. Ik doe oefeningen met je waardoor jij inziet wat er misgaat. Je krijgt zo grip op je eigen gedrag en valkuilen – en legt hiermee de basis voor verandering.

3

Handvaten voor gedragsverandering

Nu je jouw eigen valkuilen van ADD of ADHD kent, help ik je om die te omzeilen. Ik geef praktische handvaten waarmee jij in je werk uit de voeten kunt. Zo bied ik kaders, of leer ik je hoe je je richt op één hoofdprikkel.

4

Aanleren van de aangedragen handvaten

Verandering van gedrag vraagt aandacht en discipline. In de laatste fase van de behandeling steun ik je bij het dagelijks gebruik van de aangedragen handvaten. We bezoeken bijvoorbeeld jouw werkplek. Want waar ik kan ik beter helpen dan op de plek waar ADD of ADHD jou beperkt?

Ditzelfde stappenplan volg ik voor behandeling bij concentratieproblemen, stress en burn-out. Het
traject voor behandeling is vergelijkbaar.

Anderen over Psytraining

“Toen ik 2 jaar geleden op zoek ging naar een coach, ivm een lange lijst lichamelijke klachten, waarvan de huisarts maar bleef zeggen dat ze allemaal door stress kwam, koppelde Ruud Meulenberg mij aan Enrico. Mijn herstel is hierdoor grotendeels gelukt, alleen die laatste 20% lukt maar niet. Daarom klop ik nu opnieuw bij Enrico aan.
Wytske
“Ik heb een jaar bij Enrico gelopen na een zware burnout. Door zijn persoonsgerichte en soms confronterende aanpak (de welbekende spiegel) en uitstekende begeleiding ben ik er als een ander mens weer bovenop gekomen. Het feit dat alle sessies in de buitenlucht en al wandelend gedaan werden werkte voor mij erg rustgevend. Een zeer aangename bijkomstigheid.

Samengevat: Een onmisbare hulp in dit soort situaties.”
Merlijn
“Ik ben ontzettend blij met Enrico als mijn behandelaar. Enrico sleept mij door mijn burn-out heen. Door hem kan ik mijzelf in een versneld tempo beter leren kennen. Dit door middel van fijne gesprekken in de buitenlucht, erkenning van mijn gevoel, door mij een spiegel voor te houden, herkenning in onze karakters en tips en voorbeelden om de dingen anders te kunnen zien.”
Inez
“Ik ben erg blij dat Enrico mij coacht. Sinds kort leer ik dingen over mijzelf en probeer deze dingen in het dagelijks leven toe te passen.Hij legt alles rustig uit en het voelt heel vertrouwd, ik kan volledig mezelf zijn. Had ik maar jaren eerder deze stap genomen want ik durf nu nee te zeggen en meer over dingen te praten i.p.v. alles weg te stoppen. Ik ben zeer tevreden!”
Gerda
“Enrico een ervaringsdeskundige, waar ik vanaf het begin vertrouwen ik heb. Door zijn begeleiding mijn leven een positieve flow te geven. Mijn energie terug te krijgen/verbeteren door ontspannigsgsoefeningen, om daardoor minder kwetsbaar te worden.”
Marjan

ennismakingsgesprek plannen?