Raas niet door, maar laat je vandaag eens raken
AD(H)D, Stress en Burn-out
Enrico de Krijger
AD(H)D, Stress en Burn-out
11/11/2020
2 min
0

Raas niet door, maar laat je vandaag eens raken

11/11/2020
2 min
0


Vandaag eens een blog niet als alle anderen.Vandaag eens een blog die mijzelf emotioneel raakt.Vandaag een blog met mooie gedichten. Gedichten die raken en waarom?Overbelast raken, ik schreef het eerder, is een glijdende schaal. In een interview op Omrop Fryslân omschreef ik het als “hangen aan een tak”.

Biologisch gezien is het niet handig om, hangend aan een tak boven een afgrond, te denken aan vermoeidheid, honger, of je zere armen.Het enige wat je doet is vol- en vasthouden.Hetzelfde fenomeen doet zich voor bij een bepaalde groep mensen die afstormen op een burn-out.De biologische noodzaak is minder duidelijk, maar voor deze mensen niet. Je kunt toch je klanten, familie, werknemers, cliënten, collega’s niet in de steek laten? Je blijft hangen en vergeet (dat heb jezelf niet eens door) jouw emoties, vermoeidheid, stress en gezondheidsproblemen.Totdat iets je raakt. Een blik of woord van iemand die jou ziet. Je wordt gezien en dan zie jij jezelf op dat moment. En je voelt hoe het met je gaat en daar kun je van schrikken.Het kan zijn dat deze gedichten dat met je doen. Misschien heb je dat op dit moment even nodig. Als een spiegel voor je ziel. Hoe gaat het echt met je?AdemloosAchter mijn eigen denken aan
probeer ik vat te krijgen
op wat er leeft, in eigen mij
Ren ik mijzelf te vaak voorbij

Door open bloemenvelden
dicht gedoornde struiken
Langs woeste branding
waar de zon zo mooi verdwijnt

Door de stilste bossen
over de hoogste toppen
waar in verste vertes
wolken overdrijven

Vergeet ik juist hier stil te staan
blijf maar in gedachten rennen
naar verloren adem happen
achter mijn eigen leven aan

Zonder titel 1Zwevend kleven ook de druppels regen uit mijn leven, fris als dauw, in een glimlach samenin mijn gezichtVlieg ik, op de wilde waan van elke dag, toch steeds bewuster, al mijn vers gedroomde dromen tegemoetin dit gedichtVol vertrouwen dat ik ooit daar zal landen waar mijn hart en ziel nog steeds begraven ligtLeefDe tijd grijpt graaiend om zich heen
bij het harde draaien van de aarde
laat ons leven, door seizoenen razen

onze dagen hier zo snel verstrijken
laat ons met zekerheid sterven
vol spijt, verlangen of tevredenzonder titel 2Wanneer jou de adem wordt ontnomenvan alle dingen  die nog moeten komennog moeten worden ondernomenje de slaap mist om te dromendan is nu moment daarafstand nemen een mustje verdient gewoonnu even rustadem inen uitinDraadloosDraadloos maakt me zo radeloosRennen achter elke piep of bliepAltijd en overal toch verbondenmet een soort van virtuele griepin dit leven zonder kop of staartdoor informatiestorm verslondenieders aandacht is de mijne waarddit bestaan lijkt zonder rode draadwaarin ook zoveel moois ontstaaten dat voelt soms waardeloosvoel ik mij dradeloos

Meer gedichten van deze dichter op: krijgerij.nlMisschien werd je geraakt. Misschien ook niet.Werd je geraakt? Vraag jezelf nu eens af: “Waarom? Wat raakt mij? Ga je over je grenzen? Ben je diep van binnen heel moe? Weet je dat je eigenlijk de tak eens los moet laten?De afgrond is er niet echt. Laat los als het nodig is. Je hebt maar één gezondheid!7 tips hoe je de concentratie kan verbeterenHoe je in 7 eenvoudige stappen naar een betere concentratie gaat? Download mijn gratis e-book. Daarin vertel ik je mijn 7 beste concentratie tips, zodat je vandaag nog je concentratie kan verbeteren.


Gratis e-book
Reacties
Categorieën