Hoe krijg je een betere concentratie?

Voor mensen met Concentratieproblemen zijn veel mogelijkheden om meer grip te krijgen op het probleem en uiteindelijk een leuk leven krijgen. Een tip voor het verbeteren van de Concentratie is organisatie van het leven zelf. Dat betekent dat werk, privé en andere activiteiten georganiseerd dienen te worden.

Van het ene in het andere overlopen en dat de hele dag door is vermoeiend voor het brein. Daarom is het goed om hier structuur en organisatie in te brengen. Daarin is tempo ook een belangrijk aspect. Af en toe een stap terug doen om het tempo waarin je leeft te bepalen waar je je lekker bij voelt is noodzakelijk voor mensen met problemen met Concentratie. Wat ook goed kan helpen bij concentratieproblemen zijn:

  • powernaps
  • rustmomenten
  • of zelfs hele complete dagen of dagdelen rust zijn geen verkeerde dingen om te doen.

De buitenlucht opzoeken en een stukje wandelen behoort ook tot de mogelijkheden. Wanneer deze dingen nog niet zo goed lukken dan is het handig om een professional te benaderen en te vragen om ondersteuning in het dagelijkse leven. Heb je hier hulp bij nodig? Kijk dan bij mijn behandelingen.

Met Cogmed werkgeheugen training kun je je werkgeheugen aanzienlijk verbeteren. Hierdoor ben je minder snel afgeleid, kun je meer onthouden en beter concentreren. Er is zelfs aangetoond dat je IQ hierdoor een flink aantal punten kan stijgen. Ontdek alles over Cogmed werkgeheugen training voor volwassen